August 3, 2020

Mini family adventure in Zeeland

FILED IN: Travel

Iedereen die ons kent die weet dat wij niet een typische “huisje-boompje-beestje” gezin zijn. Ondanks we wel kinderen hebben en graag ooit een grote hond willen dromen wij van een leven vol avontuur. We zijn heel flexibel en vinden het leuk om ons niet vast te binden aan een plek en aan spullen, maar aan tijd samen doorbrengen en samen herinneringen maken. De afgelopen jaren konden wij alleen maar dromen van toekomstige avonturen en wisten wij niet helemaal hoe wij in onze nieuwe gezinsdynamiek dit konden toepassen.

Tot Tarinda, online business expert, een quote deelde vanuit een boek die ze aan het lezen is: “The secret to living the life of your dreams is to start living the life of your dreams today, in every little way you possibly can.” – Mike Dooley.

Dit inspireerde ons om klein te beginnen. Samen op kleine avonturen die toch buiten ons comfort zone zijn. Kinderen uitdagen en nieuwe ervaringen meegeven die ze nooit zullen vergeten. En zo eindigden wij afgelopen zondag heel spontaan in Zeeland.

We werden wakker en hadden zin om samen iets te doen, maar nog niks geplanned en besloten dus uiteindelijk naar Zeeland te gaan. Een beetje chaotisch zoals wij zijn gingen wij er heen zonder plan en dus ook zonder zwemkleding. (heel slim I know.) Onze kleine waterrat, Judah, die wilde natuurlijk de eerste beste kans die hij had de zee in springen, maar gelukkig konden wij hem afleiden met iets heel anders. Krabben vangen.

We kwamen een groep kinderen tegen die met een soort van vislijn met een wasknijper en wat spek aan het vissen waren. Ze legden aan ons uit dat ze krabben aan het vangen waren. Kort daarna zaten we met onze eigen vislijn en net ook krabben te vangen. Judah vond het allemaal super leuk tot en met wij daadwerkelijk een krab te pakken hadden. Toen rende hij gillend weg en mochten wij erachteraan om te voorkomen dat hij het water in zou springen. Elijah werd ondertussen plat geknuffeld door alle meiden dus die had het ook naar zijn zin.

Na wat uurtjes krabben vangen (en weer loslaten) gingen wij richting Zierikzee. Een plek waar Brecht en ik een paar maandjes voor mijn zwangerschap van Judah heen zijn gefiets vanuit Den Haag. (Ook een hele spontante ongeplande avontuur.) We liepen door de straatjes en kwamen een fontijn tegen. Needles to say, wij hadden we toch echt spijt van het feit dat wij geen extra kleding of zwemkleding voor Judah bij ons hadden. Uiteindelijk deden wij zijn trui uit en mocht hij lekker in zijn spijkerbroek (later alleen zijn luier) door de fontijn heen rennen.

De rest van de reis heeft Judah dan ook zonder broek aan doorgebracht, maar zo gaat hij al bijna heel zijn leven door het leven 😂 #hippieparents

Uiteindelijk hebben wij de reis afgesloten met wat maaltijd salades van de AH en een mooi uitzicht. Waar we om de beurt achter Judah moesten aanrennen die heel graag naar beneden wilde springen het water in.

Iniedere geval zijn wij nu meer dan ooit overtuigd dat hij maar snel op zwemles moet 😅

 

comments +

  1. Taf says:

    Heerlijke foto’s! Vooral waar Judab op de stijger ligt om het water in te kijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *